vakkenkast

Misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook wel niet, een entresolvloer. Als je er nog nooit van gehoord hebt, dan weet je waarschijnlijk ook niet waarvoor je een entresolvloer gebruikt. Leg je deze in de woonkamer neer omdat je deze mooi vindt? Of is dat helemaal niet geschikt voor een woonkamervloer en wordt deze elders gelegd? Om alvast een tipje van de sluiter te geven, wordt deze vloer niet alleen nieuw gelegd, maar vaak ook hergebruikt. Wordt je hier nou alleen maar nieuwsgieriger van? Om erachter te komen wat een entresolvloer nou precies is, moet je vooral verder lezen!

Wat is een entresolvloer

Een entresolvloer is een zelfdragende constructie. Nog steeds geen idee wat het is? Dan leggen we het nog even wat beter uit. Deze vloeren worden bijvoorbeeld toegepast in magazijnen voor de opslag van goederen, in productiehallen, in sportscholen en in bedrijfsruimten om extra kantoorruimte of winkeloppervlakte te creëren. Het is dus geen woonkamer vloer, maar misschien heb je er wel al vaak overheen gelopen, zonder dat je het echt in de gaten hebt gehad. Denk bijvoorbeeld aan een kledingwinkel of misschien werk je zelf wel in een magazijn en loop je er dagelijks overheen, maar had je dat alleen nog niet door.

Waar bestaat entresol uit?

Deze vloer bestaat dus hoofdzakelijk uit stalen componenten. Denk hierbij aan kolommen met voetplaten, hoofdbalken, kinderbalken, koppel hoeken en bevestigingsmiddelen. De stalen constructie wordt meestal met vloerpanelen afgewerkt. Deze sterke en grote vloerpanelen worden speciaal voor deze vloeren geproduceerd. De vloer kan hierdoor veel gewicht aan. Je kunt er bijvoorbeeld een pompwagen neerzetten en deze ook laten werken zonder dat er ook echt scheuren in de vloer komen. Dit komt omdat de vloerpanelen die als laatste worden gelegd een keiharde toplaag hebben. De onderzijde wordt bijna altijd geleverd met een witte gelamineerde afwerking, zodat verlichtingsarmaturen aan de onderzijde van de vloer meer licht reflecteren. Alleen maar voordelen dus.

Door Redactie