Het kan altijd en overal gebeuren dat iemand een verwonding oploopt of uit het niets in elkaar zakt. Het is dan van essentieel belang dat degene op tijd medische hulp krijgt, om erger of zelfs de dood te kunnen voorkomen. Deze medische hulp kan jij geven, als je een opleiding EHBO hebt gevolgd. In deze opleiding leer je wat je moet doen in het geval van nood. De opleiding EHBO is makkelijk te volgen en met een laagdrempelig instapniveau. Iedereen die zijn medemens wilt kunnen helpen heeft hierdoor de mogelijkheid dit ook te kunnen. De opleiding EHBO van G4S is een erkende opleiding volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, waardoor je met zekerheid kunt stellen dat de opleiding die je volgt ook bruikbaar is en dat de kennis die je erdoor opdoet ook nuttig gebruikt kan worden in de praktijk.

Alle aspecten

Om ervoor te zorgen dat je als beginnende EHBO’er al meteen weet wat je in welke situatie kunt doen, wordt er bij de opleiding EHBO van G4S gekeken naar elke mogelijke situatie waar je in terecht kunt komen. Je leert hier in eerste instantie veel theorie over de medische verschijnselen en hoe je ervoor kunt zorgen dat het slachtoffer er weer bovenop komt. Daarnaast is er veel aandacht aan praktijktraining. G4S heeft speciale trainingslocaties waar je kunt oefenen op de verschillende situaties. Hier wordt dan gebruik gemaakt van lotusslachtoffers, zodat de oefeningen zo realistisch mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor weet je niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je dit moet doen en kun je beleven hoe het is om onder hevige tijdsdruk de opdrachten uit te kunnen voeren.

Als je voor de opleiding EHBO slaagt, dan krijg je een door het Oranje Kruis officieel certificaat en mag je jezelf professioneel EHBO’er noemen. Je kunt nu wanneer de nood hoog is de schakel zijn tussen leven en dood en het slachtoffer stabiel houden totdat de hulpdiensten arriveren. Met de opleiding EHBO van G4S red je letterlijk levens.

Door Redactie