Snowboarden is een geliefde sport met een enorme community overal ter wereld. Het is een erg spannende sport waarvoor je goed materiaal nodig hebt, belangrijkst is natuurlijk het snowboard. Een snowboard bestaat uit een paar onderdelen. Het eerste en grootste onderdeel is het board zelf wat gemaakt is van hout en of kunststof. Daar op zijn zogenaamde snowboard bindingen bevestigd. Deze bindingen verbinden met je snowboardschoenen die daar handig in klikken. De bindingen hebben een hoge plaat bij de hiel die het mogelijk maakt om met de benen naar achteren te leunen om te sturen. De schoenen zijn gelijk het derde onderdeel van het board.

Wat trek ik aan?

Je zal zelf al wel aanvoelen dat het koud gaat zijn wanneer je gaat snowboarden. Trek dus een lekker dikke jas aan met goede onderkleding zoals thermokleding en een goede snowboard broek. Naast de eerder genoemde snowboardschoenen heb je ook dikke wanten voor je handen nodig en een goede muts om je hoofd warm te houden. Niet te vergeten zijn de airblaster goggles. Dit zijn speciale wintersport brillen die helpen bij het verminderen van al het licht. Overdag is het moeilijk kijken door alle sneeuw die het licht van de zon reflecteert. Deze brillen hebben een reflectieve laag die het licht verminderd waardoor jij je kan focussen op je snowboard.

Hoe onderhoud ik mijn snowboard spullen?

Als je zuinig bent op je spullen kunnen ze heel lang meegaan. Je moet wel regelmatig voor ze zorgen omdat ze veel in contact zijn met nattigheid, ijs en stenen of grond. Je belangrijkste snowboard item, het snowboard is het belangrijkst. Je moet je snowboard waxen. De onderste laag van je snowboard bestaat uit een poreus materiaal dat erg glad is. Wanneer je je snowboard waxt breng je wax aan in de poriën van het materiaal. Hierdoor voelt deze gladder aan en glijdt hij ook beter. Omdat hij beter glijdt is er minder wrijving waardoor de laag langer meegaat. Zo kan je langer genieten van je mooie snowboard.

Door Redactie