hoe leer ik gitaar spelen

Ben jij wel eens geïnteresseerd in gitaar spelen geweest? Hoe leer ik gitaar spelen, hier geven wij je wat informatie over. Wil jij graag je favoriete nummers vloeiend kunnen spelen? Of misschien wil jij je wel voorbereiden op een bandje. Of schrijf je zelfs je eigen liedjes? Gitaar is een belangrijk instrument voor vele moderne muziek.

hoe leer ik gitaar spelen

Hoe begin ik?

Om te beginnen met gitaar spelen moet je uiteraard eerst in bezit zijn van een gitaar. Heb jij er al eentje liggen? In het geval dat je nog geen gitaar hebt raden wij je aan om eerst goedkoop te starten. Gitaren kunnen namelijk heel prijzig worden en als je nog niet zeker weet of je wel echt gitaar wilt spelen, dan kun je beter eerst een beetje oriënteren op een goedkopere manier. Je kunt uiteraard ook kijken voor proeflessen in de buurt van jou. Of misschien heb jij wel een familielid of vriend(in) die een gitaar heeft.

Hoe leer ik gitaar spelen? Voor beginners wordt meestal een klassieke Spaanse gitaar aangeraden door de ruimte tussen de snaren. Dit betekent dat het makkelijker wordt om te tokkelen als je nog geen ervaring hebt. Heb je dan eindelijk een gitaar? Dan raden wij je aan om online te gaan kijken naar lessen. Meestal zijn de online lessen goedkoper of zelfs gratis op YouTube, in tegenstelling tot fysieke lessen. Zodra je dan je eerste lessen/ervaring hebt gehad kun je zelf erover na gaan denken of je ook wel echt gitaar wilt spelen, want tis natuurlijk wel vet!

Door Redactie