Weet je nog niet goed waar je heen wilt in je carrière? Misschien is een opleiding tot administratief medewerker dan een goed begin. Als administratief medewerker moet je heel veelzijdig zijn. En daar is de opleiding ook naar. Je leert allerlei verschillende taken uitoefenen: post verwerken, telefoon aannemen, je staat klanten te woord, lost problemen op en je leert orders te verwerken. Tijdens de opleiding leer je echter nog veel meer. Als jij breed bent opgeleid, ben je immers veel aantrekkelijker voor werkgevers. Dan kun je in verschillende administratieve functies aan de slag.

 

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor dit werk?

Je bent geschikt voor een functie als administratief medewerker als je goed bent in  multitasking. Ook moet je van nature sociaal vaardig zijn en het tegelijkertijd ook leuk vinden om veel met de computer te werken. Verder is het handig als je heel nauwkeurig werkt en plezier hebt in het inzichtelijk maken van gegevens.

 

De ene administratief medewerker is de andere niet

Het leuke aan de opleiding tot administratief medewerker is dat je na afloop veel verschillende kanten op kunt. Wat een bedrijf van een administratief medewerker vraagt kan immers nogal verschillend. Bij het ene bedrijf ben je meer een soort administratieve duizendpoot en bij een ander bedrijf vervul je meer een secretariële functie. Je kunt dus altijd het soort administratief medewerker zijn wat past bij jouw kwaliteiten.

 

Een opleiding waar je alle kanten mee op kunt

Ook als je eenmaal werkzaam bent als administratief medewerker heb je nog heel veel toekomstmogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je zelf te specialiseren door het volgen van aanvullende modules. Je kunt dan aan de slag aan gaan als financieel administratief medewerker of als secretaresse. Je merkt het al: de opleiding tot administratief medewerker is de ideale eerste stap.

 

Door Redactie