Veel mensen hebben tegenwoordig een sloopauto in bezit. Een sloopauto is een auto die niet meer gemaakt kan worden door een garage, of niet meer financieel voordelig is om te laten maken. Als je auto niet meer door de keuring heen komt, moet je deze natuurlijk laten maken door een specialist. In de meeste gevallen liggen dan de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van het voertuig. Op dat moment is het een sloopauto en kun je deze maar beter verkopen op het internet. Veel mensen proberen dit op het internet door middel van een advertentie op een website. Vaak gaat dit te traag en komen ze niet snel van het voertuig af. Je kunt de auto veel beter verkopen aan een sloperij, hier zitten namelijk verschillende voordelen aan verbonden. Wat zijn deze voordelen precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat  je er alles over te weten komt.

Voordelen auto brengen naar een sloperij

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het brengen van een auto naar een sloperij. Als je moeite hebt met een sloopauto verkopen, is het handig om dit te verkopen aan een sloperij. Je krijgt namelijk een kleine vergoeding, maar dat is niet het enige. Je krijgt namelijk ook een vrijwaring code en dit kan goed van pas komen. Zo staat het voertuig hierdoor niet meer onder je naam en hoef je geen belasting te betalen. Dit kan alleen als de sloperij erkend is door het RDW en dat is verplicht in Nederland. Een ander groot voordeel is dat sloperijen anno 2022 alles op een duurzame manier sloopt. Op deze manier draag je dus een steentje bij aan een betere wereld. De meeste sloperijen hebben ook een ophaalservice en komen de auto bij je thuis ophalen, zo hoef je hem niet zelf te brengen, ideaal toch?

Wat doet de sloperij met de sloopauto?

De sloperij gaat vaak direct aan de slag met de papieren als je de sloopauto aan hun verkoopt. Ze zorgen voor de vergoeding, maar natuurlijk ook voor een vrijwaring code. Daarna gaan ze vaak direct bezig met de autodemontage. Ze halen de vloeistoffen uit de auto en halen daarna de onderdelen eruit. Deze onderdelen controleren ze en maken ze schoon voor de latere verkoop. Sommige van deze onderdelen kunnen namelijk veel geld waard zijn en dit zorgt voor meer winst voor de sloperij. Uiteindelijk wordt als de auto geen waarde meer heeft naar een shredderbedrijf verstuurd, hier wordt de auto helemaal verwerkt.

Door Redactie